Bezoekers tellen, nu belangrijker dan ooit.

Registreert bezoekers in ‘realtime’.

Met de maatregelen die gelden ter bestrijding van de verspreiding van het Covid-19 virus is het belangrijk om te weten hoeveel mensen er in je bibliotheek, lees- of studiezaal aanwezig zijn. Met onze bezoekerstellers weet je hoeveel mensen je op bezoek hebt gehad over een bepaalde periode. Door er een optionele stoplichtfunctie aan te koppelen kun je bij de entree laten zien hoeveel bezoekers er zijn. De afgelopen maanden was er veel interesse in deze producten en hebben we verschillende klanten voorzien van deze oplossingen en bewijzen deze in de dagelijkse praktijk hun meerwaarde.
Wil je weten wat de mogelijkheden zijn op jouw locatie? Neem dan contact op met Jos van Zundert of Pascal Van Rompaey.

Illustration
Illustration

Onbemande bibliotheek weer helemaal up-to-date.

“Open Library” is een oplossing waarbij de bibliotheek ook onbemand gebruikt kan worden.

Het is al vele jaren naar tevredenheid in gebruik bij een aantal van onze klanten. Zo hebben we al in 2011 de eerste vestigingen van de bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen buiten de reguliere openingsuren toegankelijk gemaakt voor hun bezoekers.
De ontwikkelingen op technisch gebied staan ook hier niet stil. Het Open Library concept is geheel vernieuwd. Met nieuwe hard- en software voor het toegangsbeheer van de bibliotheek. En er is een nieuwe beheermodule met camera’s en een audioverbinding.
De Bibliotheek Menen zal begin 2021 gaan starten met deze nieuwe oplossing.
Ook geïnteresseerd in dit concept? Of heb je vragen wat er in jouw specifieke situatie mogelijk is? Neem dan contact met ons op via de button of klik op de button voor de presentatie van het concept (PDF).

Wie is ekz.bibliotheksservice groep?

Autocheck Systems en HSBib maken deel uit van de ekz.bibliotheksservice groep.

In 1997 is Autocheck Systems opgericht als zelfstandig leverancier van zelfbedieningsoplossingen voor bibliotheken, hogescholen en universiteiten. In 2013 werd het dealerschap van Nedap Library Solutions verkregen. Met deze succesvolle samenwerking werden er in de loop der jaren zo’n 700 klanten beleverd.
Dat dit succes niet onopgemerkt bleef, blijkt uit de overname van Autocheck Systems in 2018 door de marktleider in de Duitse bibliotheek markt; ekz.bibliotheksservice GmbH uit Reutlingen.
De dagelijkse leiding is sindsdien in handen van Marc de Lange. Als voormalig directeur / eigenaar van concurrent HSBib (itrack B.V.) ging hij aan de slag om deze bedrijven, die elkaar uitstekend aanvullen, samen te voegen. Door deze samenvoeging ontstaat voor alle partijen een enorme meerwaarde.
Sinds 1 januari 2020 maken beide bedrijven dan ook deel uit van ekz.bibliotheksservice.

Om te zien welke partijen er naast Autocheck Systems en HSBib nog meer onderdeel zijn van deze Europese groep hebben we het in dit PDF overzicht handig op een rijtje gezet.

Illustration

Ekz is marktleider in Duitsland en de grootste leverancier van bibliotheekboeken, inrichtingen, bibliotheek management software en consultancydiensten.
Op digitaal gebied is ekz ook actief met een succesvol e-book platform.


Voor bestellingen of meer informatie.

Wil je meer informatie over prijzen, leveringen en de mogelijkheden in jouw specifieke situatie, laat dan je contact gegevens achter via dit formulier. Onze afdeling verkoop zal dan spoedig contact met je opnemen.

Ik wil graag meer informatie over:

Dank u wel,

We nemen spoedig contact met je op!

Can't send form.

Please try again later.